zaterdag, 25. juli 2015 - 9:28 Update: 25-07-2015 10:28

Politie belaagd door 60 overlastgevende feestvierders Amsterdam-Zuidoost

Politie houdt 60 jongeren aan in Amsterdam na bekogelen politieauto
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie 60 jongeren in Amsterdam-Zuidoost in een flatwoning aan Haag en Veld aangehouden op grond van het verstoren van de openbare orde. Dit meldt de politie zaterdag.

Politieauto bekogeld

Een ruit van een politieauto moest het ontgelden nadat diverse voorwerpen van vier hoog naar beneden waren gegooid. De politie kwam rond 04.00 uur, naar aanleiding van geluidsoverlast, met twee politieauto’s ter plaatse. 

Vanuit de woning bekogelden diverse mensen de politie met flessen, glas en blikjes. De politiemensen zochten dekking en raakten daardoor niet gewond. De voorruit van één van de politieauto’s sneuvelde.

Inzet ME en GVB

De politie besloot naar aanleiding van de bekogeling om alle personen die in deze woning aanwezig waren aan te houden. Bij de actie zijn de Mobiele Eenheid en hondengeleiders ingezet. De jongeren die in deze woning aan het feesten waren zijn met een bus van het GVB overgebracht naar twee cellencomplexen.

Naar huis met bon

De feestvierders gaan in de loop van de ochtend weer naar huis en krijgen een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de vernieling van de politieauto.

Provincie:
Blik op 112: