vrijdag, 28. augustus 2015 - 18:56 Update: 28-08-2015 18:59

Drie aanhoudingen in langlopend onderzoek naar branden

Drie aanhoudingen in langlopend onderzoek naar branden
Foto: MV
Maastricht

De recherche heeft drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar branden in Maastricht-West. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij meerdere branden bij woningen in buurtschap Blauwdorp in de afgelopen jaren.

Uitvoerig onderzoek heeft uitgewezen dat er géén sprake is van een verband met de recente autobranden in Oost-Maastricht. Op 21 augustus zijn de verdachten uit Maastricht voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten om de 65-jarige vrouwelijke verdachte en een 39-jarige man in bewaring te stellen. De derde verdachte, een 44-jarige vrouw, is in voorlopige vrijheid gesteld, maar blijft wel verdachte in dit onderzoek.

Onderzoek

De politie startte naar aanleiding van een brand bij een woning in augustus 2010 met een intensief rechercheonderzoek. De aangehouden verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij negen branden in de periode 2010 tot en met juli van dit jaar. Bij deze branden werd op enkele plaats geprobeerd een woning in brand te steken door via de brievenbus brand te stichten. Lopende het onderzoek werd op 11 juli 2015 op de Andre Severinweg een auto in brand gestoken. Naar aanleiding van deze brandstichting werden de drie verdachten op 18 augustus aangehouden.

Blik op 112: