zaterdag, 10. oktober 2015 - 12:01 Update: 11-10-2015 9:28

Dodental door bomexplosie Ankara loopt op

Ankara

Het aantal mensen dat zaterdag is omgekomen bij een bomexplosie bij het belangrijkste station van de Turkse hoofdstad Ankara is opgelopen naar 97.

Dat zegt de Turkse vereniging van artsen. Daarnaast zijn nog 245 gewonden zijn gevallen, van wie sommigen in kritieke toestand verkeren. Dit meldt nu.nl. De bom ging af op het moment dat er een betoging van onder meer aanhangers van de Koerdische Partij voor Vrede en Democratie  op het punt stond te beginnen.

De regering spreekt van een terreuraanslag. De Turkse autoriteiten onderzoeken nu of zelfmoordterroristen zich hebben opgeblazen. Volgens de eerste berichten zou een man met een bomgordel zich in het publiek hebben opgeblazen.

De vredesmars die gepland stond ten tijde dat de bom afging, was gericht tegen het gewapende conflict tussen het Turkse leger en strijders van de Koerdische PKK. De pro-Koerdische partij HDP was een van organisatoren van de mars 'voor Vrede en Democratie'.

De leider van de Koerdische politieke partij HDP, Selahattin Demirtas, noemt de aanslag identiek aan eerdere aanslagen in Diyarbakir en in grensstad Suruç

Categorie: