vrijdag, 6. november 2015 - 22:06 Update: 07-11-2015 9:11

Zandvoort wil Formule1 graag terug

Zandvoort wil Formule 1 terug
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zandvoort

De locale VVD wil Formule 1 terug halen naar Zandvoort. Dat is de strekking van een motie die raadsbreed is aangenomen.

De directie van het Circuit is enthousiast en zegt dat het mogelijk is, als we maar gezamenlijk de schouders eronder zetten.

Volgens de VVD kan Zandvoort met de comeback van Formule 1 weer op de kaart komen. De partij is al jaren voorvechter van de terugkeer van de grand prix. ''Vanuit het buitenland komt men graag naar Zandvoort om te racen op het befaamde circuit, maar ook om te genieten van het dorp''.

Het Circuit heeft daarnaast dit jaar Max Verstappen uitgenodigd voor een viertal demonstraties op de baan tijdens Italia a Zandvoort. Daarnaast werd de bolide van Max midden in het dorp geplaatst en onder grote belangstelling, ook gestart. Natuurlijk was Max Verstappen hier ook bij aanwezig, samen met andere autosport coryfeeën als Jos Verstappen, Jan Lammers en Arie Luyendijk.

En dat smaakt naar meer, vindt de VVD in Zandvoort. Wellicht niet elk jaar, maar inzetten bij de directie van de Formule 1 dat de historische circuits van weleer bij toerbeurt weer worden opgenomen in de kalender.