woensdag, 18. november 2015 - 17:53 Update: 18-11-2015 17:56

Rotterdam en Gouda beste steden van Nederland

Rotterdam en Gouda beste steden van Nederland
Foto: Bon
Rotterdam/Gouda

Na een maandenlange strijd zijn de winnaars van de ‘Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017’ bekend!

In de categorie ‘grote binnensteden’ mag Rotterdam zich de komende twee jaar Beste Binnenstad van Nederland noemen. In een spannende strijd heeft Rotterdam uiteindelijk gewonnen van Dordrecht. Deze prijs heeft Rotterdam vooral te danken aan de consequente (door)ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De visie van Rotterdam loopt als een rode draad door de stad waardoor ze boven haar eigen ambities uitstijgt.

Middelgrote binnenstad

De titel Beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie ‘middelgrote binnensteden’ komt volgens de jury toe aan Gouda. Gouda troeft daarmee de binnenstad van Roermond af. Deze prijs heeft Gouda vooral te danken aan de diverse positieve ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Gouda is een zeer verrassende en bruisende stad met historische roots om trots op te zijn! De jury heeft vooral waardering voor de intensieve samenwerkingsverbanden en de ontwikkelingen op het gebied van cultuur en leisure. Gouda beschikt over een solide centrummanagement met veel enthousiasme. Activiteiten worden integraal op elkaar afgestemd om de binnenstad van Gouda te versterken. Daarnaast weet Gouda de koppeling te leggen tussen haar industriële functies en de historie van de binnenstad welke tot uiting komt aan de randen van het centrum in de vorm van beleving; de energie van toen is vertaald naar nu. Je proeft de historie in Gouda! De jury is dan ook van mening dat de binnenstad van Gou¬da de titel ‘Beste Binnenstad 2015-2017’ ruimschoots toekomt.

 

Provincie:
Tag(s):