woensdag, 4. februari 2015 - 10:14 Update: 04-02-2015 21:47

Belgische krant HLN krijgt dreigbrief uit naam van IS

Brussel

In een anonieme brief die dinsdag op het bureau van de redactie van de Belgische krant Het Laatste Nieuws (HNL) belandde, staat dat IS binnenkort aanslagen in België wil plegen.

De terreurbeweging heeft daarbij een voorkeur voor de westerse feestdagen. Dit schrijft de Belgische krant Hel Laatste Nieuws woensdag. HLN meldt dat het gerecht de dreiging zeer serieus neemt en een onderzoek is gestart naar de auteurs van de brief. Of de brief echt afkomstig is van IS is nog onduidelijk.

De brief is in het Frans geschreven en kwam met de gewone post bij de krant binnen en volgens IS-specialisten getuigt hij van een zekere 'IS-logica'. In de brief richten de schrijvers zich tot de burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever, en tot koning Filip. Ook wordt er verwezen naar een video die vorige week dinsdag via sites door IS werd verspreid en waarin de VS, Frankrijk en België worden bedreigd.

In de brief staat : 'wat in Frankrijk is gebeurd, zal zich in België herhalen'. Er zouden bomauto's worden gebruikt in grote steden in het land, maar ook op het platteland. 'Vanuit België zal IS Europa veroveren',  zo staat in de brief. 'Want jullie voeren een proces tegen Sharia4Belgium en houden meerdere van onze broeders gevangen.'

Categorie:
Tag(s):