zondag, 19. april 2015 - 12:23 Update: 19-04-2015 15:58

Boot met vluchtelingen kapseist, grootscheepse reddingsoperatie op Middellandse Zee

Lampedusa

Op de Middellandse Zee is in de nacht van zaterdag op zondag een boot met zo'n 700 vluchtelingen gekapseisd. Dat gebeurde ten zuiden van het Italiaanse eiland Lampedusa.

Er is een grootscheepse reddingsactie met schepen en helikopters aan de gang, Volgens de laatste berichten zijn 24 lichamen geborgen en tientallen mensen gered. Er wordt gevreesd dat honderden vluchtelingen verdronken zijn. Dit melden verschillende media zondag.

De vluchtelingenboot was net buiten de Libische wateren toen een Portugees vrachtschip in de buurt kwam. Volgens de eerste berichten zouden de vluchtelingen de aandacht van het schip hebben willen trekken en daarbij te veel naar een kant van de boot zijn gegaan, waardoor deze kapseisde.

De Italiaanse kustwacht vreest dat eer weinig overlevenden zullen zijn, aangezien de reddingswerkers vanochtend pas op de plaats van de ramp gearriveerd zijn. Ook de Maltese premier, Joseph Muscat, verstuurde een tweet waarin hij laat blijken dat er gevreesd wordt voor een groot aantal doden.

Afgelopen week nog verdronken 400 vluchtelingen in een poging de Europese kust te bereiken. Sinds het begin van dit jaar kwamen zeker al meer dan 1500 vluchtelingen om in de Middellandse Zee.

Categorie: