zaterdag, 17. januari 2015 - 12:36 Update: 17-01-2015 15:27

Landelijk Parket en OM: 'Doodgeschoten 'jihadist' geen Nederlander'

De Vlaamse publieke omroep VRT meldt zaterdag dat een van de twee vermoedelijke jihadisten die donderdag in Verviers werden gedood, uit Nederland kwam.

De ander zou uit Brussel komen. De VRT meldt ook dat de twee mannen teruggekeerde Syriëgangers waren. Ze zouden in het bezit geweest zijn van onder meer kalasjnikovs en politie-uniformen en wilden aanslagen plegen op politie-agenten.

Maar het bericht dat het bij een van de jihadisten om een Nederlander zou gaan, wordt door het landelijk parket ontkend, zo melden andere media. Daan Langkamp, journalist voor onder andere RTL Nieuws meldt op Twitter; Daan Langkamp @Daanlangkamp :'Het Landelijk Parket (NL) zegt dat het bericht over de doodgeschoten jihadist NIET klopt.'

Ook het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Openbaar Ministerie laten weten dat het bericht, voor zover bekend, niet klopt, aldus de NOS.

Afgelopen donderdag vonden in zeven landen invallen plaats en werden er huiszoekingen gedaan. Daar was Nederland niet bij. In Begië werden op tien plaatsen invallen gedaan, waaronder de woning in Verviers. Na de actie werd het dreigingsniveau in België verhoogd voor politiekantoren en gerechtsgebouwen.

Categorie:
Tag(s):