zaterdag, 10. januari 2015 - 14:34 Update: 10-01-2015 18:03

Meest gezochte vrouw van Frankrijk Hayat Boumeddiene mogelijk al in Syrië

Parijs

Frankrijk heeft de jacht geopend op de 26-jarige Hayat Boumeddiene. Het is de vriendin van Amedy Coulibaly. Het tweetal hield gisteren bezoekers van een supermarkt urenlang gegijzeld.

Coulibaly werd uiteindelijk door een politieteam doodgeschoten. Boumeddiene is sinds dien spoorloos. Zij wist vermoedelijk in de ontstane chaos te ontkomen.

Disneyland Parijs ontruimd

Even werd gedacht dat ze zich ophield in Disneyland Parijs. Volgens de Franse krant Le Parisien had een vrouw vanuit het raam van haar hotelkamer geroepen dat ze de partner was van de vrijdag gedode terrorist Coulibaly. Een politiemacht zette het park direct af en een deel werd ontruimd. Een Nederlander die op het park is liet via twitter weten dat agenten in het hotel op zoek waren naar de vrouw. Al snel bleek duidelijk dat het niet ging om de meest gezochte 26-jarige vrouw van Frankrijk. Volgens de politie is ze "gewapend en gevaarlijk". 

Volgens de krant Le Parisien is de vrouw niet meer in Frankrijk maar is ze in Syrië. Volgens de krant is Coulibaly op 2 januari in het gezelschap van een man van Madrid naar Istanbul zijn gevlogen waarna ze naar Syrië is overgestoken.  

 

Categorie:
Tag(s):