vrijdag, 27. maart 2015 - 13:48 Update: 27-03-2015 13:51

Oplichting met bloemen en heling van chocolade

Oplichting met bloemen en heling van chocolade
Foto: Archief FBF
Aalsmeer

Donderdagochtend hebben de politie en de FIOD samen invallen gedaan in drie bloemenbedrijven in Aalsmeer en zes woningen in Aalsmeer, Amsterdam, Kudelstaart en Rijsenhout. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

‘De doorzoekingen maken deel uit van een opsporingsonderzoek naar verdachten van grootschalige oplichting van bedrijven, heling, witwassen en faillissements- en Btw-fraude. Een persoon is aangehouden vanwege vuurwapenbezit’, aldus het OM.

Onderzoek

De politie, de FIOD en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) hebben onderzoek gedaan naar oplichtingspraktijken bij bedrijven op de bloemenveiling in Aalsmeer. Bij de opsporingsinstanties is een aantal aangiften van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte binnengekomen.

Bloemen en chocolade

Uit onderzoek blijkt dat de oplichters vanuit hun bloemenbedrijven grote partijen bloemen bestellen, maar deze vervolgens uiteindelijk niet betalen. De criminelen laten hun bedrijven na ontvangst van de leveringen failliet gaan. Hierdoor blijven de bloemenleveranciers achter met schadeposten, die in de duizenden euro’s lopen.  Bovendien kunnen de verdachten in verband worden gebracht met het helen van een enorme partij pallets met dozen vol chocolade.

Provincie:
Blik op 112: