maandag, 2. maart 2015 - 9:29 Update: 02-03-2015 9:30

PSV-supporters aangehouden na belagen politie

Eindhoven

De politie hield zondagavond 1 maart in Eindhoven zes PSV-supporters aan op verdenking van openlijke geweldpleging. De supporters keerden zich tegen de politie, waarop de Mobiele Eenheid (ME) charges uitvoerde.

Net voor het einde van de wedstrijd keerde een groep van tientallen PSV-supporters zich tegen een aantal niet geüniformeerde agenten in de buurt van het stadion, ter hoogte van de Mathildelaan en de Vonderweg. Hierop voerde de ME charges uit tegen de supporters, die zich vervolgens ook tegen de ME keerden en hen onder meer met stenen bekogelden.

De ongeregeldheden waren van korte duur, maar vonden juist plaats op het moment dat het publiek het voetbalstadion verliet. Ondanks waarschuwingen dat geweld toegepast zou worden als mensen bleven staan, gebeurde dat toch. De politie in Eindhoven betreurt het als onschuldige mensen in het gedrang zijn gekomen.

Mocht dat het geval zijn dan wil zij graag in contact komen met deze personen, zodat zij met hen in gesprek kan gaan. Voor zover nu bekend liepen drie ME'ers verwondingen op tijdens de ongeregeldheden en werd een 15-jarige verdachte supporter door een politiehond gebeten. Hij werd samen met nog vijf andere supporters, variërend in leeftijd van 21 tot 34 jaar, aangehouden in verband met het gepleegde geweld.

Meer arrestaties

De politie verwacht nog meer aanhoudingen rond de openlijke geweldplegingen. De zes verdachten die zondagavond zijn opgepakt zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Op in beslag genomen beeldmateriaal is het geweld dat werd gebruikt door de PSV-supporters in de richting van de politie goed te zien. De politie gaat met de beelden aan de slag om de identiteit van alle geweldplegers te achterhalen. Betrokken supporters doen er verstandig aan om zich zelf te melden bij de politie. Zij vookomen hiermee dat beeldmateriaal via opsporingsprogramma's getoond moet worden om de identiteit te kunnen achterhalen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):