woensdag, 11. maart 2015 - 9:58 Update: 11-03-2015 10:20

Samsom: Begrotingstekort mag oplopen om lastenverlichting mogelijk te maken

Samsom:  Begrotingstekort mag oplopen om lastenverlichting mogelijk te maken
Foto: fbf
Den Haag

In een interview met de Persdienst, de landelijke redactie van de regionale kranten, zegt PvdA-leider Diederik Samsom dat hij bereid is het begrotingstekort op te laten lopen om zodoende lastenverlichting voor de burger mogelijk te maken.

Ook voor de veiligheid in Groningen mag wat hem betreft het begrotingstekort omhoog. Een belastinghervorming moet de lastenverlichting mogelijk maken. CDA en D66 willen opnieuw bezuinigen om de lasten van de burger te verlagen. Maar volgens het kabinet zou hierdoor juist het prille herstel van de economie teniet gedaan worden.

Wat Diederik Samsom betreft mag het tekort van 1,2 procent naar 1,9 procent. Met dat percentage 'ben je weer terug op het pad dat we oorspronkelijk met de VVD hebben afgesproken', zegt hij.

Door minder gas te winnen in Groningen nemen de inkomsten van de overheid af. De lagere productie moet ervoor zorgen dat het aantal aardschokken in Groningen minder wordt. De veiligheid in de noordelijke provincie gaat volgens Samsom 'boven alles'.