zondag, 8. maart 2015 - 13:26 Update: 08-03-2015 21:05

Tieners na dollemansrit op A4 gearresteerd

Minderjarigen in auto slaan op de vlucht en rijden 180 km/h over de A4
Foto: Archief EHF
Roelofarendsveen

De politie is zaterdagavond in achtervolging gegaan op een auto met vier minderjarige inzittenden na het negeren van een stopteken. Dit meldt de politie zondag.

Op de Burgemeestersrand in Delft wilden agenten de personenauto controleren omdat deze niet verzekerd bleek te zijn. Toen de bestuurder een stopteken kreeg, ging hij er direct met zeer hoge snelheid vandoor via de provincialeweg naar de A4. 

180 km/h 

Daar reed de auto met snelheden van ruim 180 km per uur over verschillende rijbanen in de richting van Amsterdam. Na een achtervolging door meerdere politieauto’s nam de verdachte op het laatste moment met zeer hoge snelheid de afslag Roelofarendsveen. Op het industrieterrein aan de Floraweg kon het voertuig tot stilstand worden gebracht.

Verzet tegen aanhouding

Agenten hebben tijdens een zogenoemde ‘uitpraatprocedure’ hun dienstwapen getrokken. De vier verdachten, twee 17-jarige jongens uit Den Haag en twee jongens van 15 en 16 jaar uit Delft, werden rond 21.15 uur aangehouden. Twee van hen boden hevig verzet tijdens hun aanhouding waarbij ook een politiehond werd ingezet.

Twee verdachten werden direct overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De andere twee liepen enkele bijtwonden van de politiehond op tijdens hun aanhouding en werden na behandeling overgebracht naar het bureau. De vier zitten nog vast.

Provincie:
Blik op 112: