maandag, 2. maart 2015 - 17:14 Update: 02-03-2015 17:28

UvA: voorlopig geen ontruiming Maagdenhuis

UvA: voorlopig geen ontruiming Maagdenhuis
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De studenten die het Maagdenhuis bezet houden hoeven nog niet te vrezen voor een ontruiming. ‘Van een ontruiming van het Maagdenhuis is op korte termijn geen sprake’, laat een woordvoerder van de Universiteit van Amsterdam (UvA) maandagmiddag weten.

‘We merken dat er vruchtbare discussies plaatsvinden en dat er inspirerende bijeenkomsten worden georganiseerd,’ aldus Yasha Lange, woordvoerder van de UvA.

‘Als plaats voor debat gaat het goed, maar we hebben wel zorgen over het beheer en de veiligheid. Daarover gaan wij met de studenten in gesprek. Wij willen bijvoorbeeld niet dat kamers worden opengemaakt of dat het te druk wordt waardoor er onveilige situaties ontstaan. Daarin vinden we elkaar: de studenten willen dat ook niet.’

Het Maagdenhuis wordt sinds woensdagavond bezet door de studenten. Rond 19.30 uur forceerden enkele demonstranten de toegangsdeur waardoor de demonstranten naar binnen konden. De bezetting volgde op een demonstratie die vorige week woensdag werd gehouden tegen de UvA. Die ging vanaf het Bungehuis naar het Spui toe.