zondag, 22. maart 2015 - 16:19 Update: 22-03-2015 17:29

Vermoorde Afghaanse was onschuldig, neef vraagt Nederland om hulp

Kabul

De Afghaanse vrouw die donderdag in Kabul werd doodgeschopt en -geslagen is onschuldig. Eerder werd beweerd dat zij de Koran zou hebben verbrand.

De 27-jarige Farkhunda werd onder het oog van de politie vermoord en daarna in  brand gestoken, zo melden verschillende Nederlandse media.

Inmiddels heeft een openbaar aanklager die de stukken bestudeerde gezegd dat er geen enkel bewijs is dat de vrouw de Koran, het voor moslims heilige boek, in brand heeft gestoken. De aanklager heeft 13 mensen  gearresteerd onder wie 8 politieagenten. Farkhunda zou godsdienstlerares zijn geweest en helemaal niet geestesziek, zoals eerder werd bezegd. Onder grote belangstelling  werd de jonge vrouw zondag begraven.

Een in Bergen op Zoom wonende neef van Farkhunda doet een oproep aan de Nederlandse regering om de familie van het slachtoffer te helpen vluchten. Dit meldt Omroep Brabant zondag. Ook de Bergse Sociaal Democraten (BSD) nemen het op voor Farkhunda's familie en roepen de Tweede Kamer op om de Nederlandse ambassade in Kabul open te stellen voor opvang van Farkhunda's familie..

Categorie:
Tag(s):