donderdag, 30. april 2015 - 21:46 Update: 30-04-2015 22:42

Zoektocht naar vermiste Nederlandse poolonderzoekers stopgezet

Resolute

In Canada is de politie gestopt met zoeken naar de twee vermiste Nederlandse poolreizigers Philip de Roo en Marc Cornelisen.

De politie gaat ervan uit dat de mannen zijn verdronken. Dit heeft een woordvoerder aan het ANP laten weten, zo schrijft het AD donderdag.

Na het zien van een noodsignaal vond de politie van het Canadese Resolute woensdagochtend alleen materiaal van De Roo en Cornelissen. De beide mannen vertrokken op 6 april uit Canada naar de Noordpool om daar het ijsgebied te onderzoeken. Toen ze verdwenen hadden ze een afstand van 400 km afgelegd.

Woensdagochtend om 08.55 (Nederlandse tijd) werd een noodsignaal ontvangen, waarna een helikopter uit de dichtstbijzijnde basis in Resolute op onderzoek is uitgegaan. De helikopterpiloot kon op de doorgegeven locatie niet landen vanwege het instabiele ijs. Op het ijs in het zoekgebied zag de piloot wel de hond en een slee van de Nederlanders. Van de twee mannen was verder geen spoor te bekennen. Wel denkt de politie aan de sporen te kunnen zien, dat de mannen door het ijs zijn gezakt. De voetsporen lopen naar een plek waar het ijs is gebroken, maar er lopen geen sporen terug.

Categorie: