dinsdag, 15. november 2016 - 10:41

Nieuwe crossover van Toyota

Nieuwe crossover van Toyota
Foto: Toyota
Arnhem

De verfrissende C-HR is een vernieuwende crossover van Toyota. De C-HR – Coupé High Rider – is een 5-zitter met een uitdagend coupé-design.

Bij testsessies op de Duitse Nürburgring is het onderstel van de crossover uitontwikkeld. Om die reden nam de Toyota C-HR voor Toyota GAZOO Racing eerder dit jaar deel aan de 24 Uren van de Nürburgring Uniek is het standaard Toyota Safety Sense-pakket. De Toyota C-HR is leverbaar als First Edition, waarbij kopers profiteren tot maximaal 1.690 euro voordeel. Op vrijdag 25 november is de Toyota C-HR bij de Toyota dealers te bewonderen.

De Toyota C-HR staat op een volledig nieuw TNGA-platform (Toyota New Global Architecture) dat designers meer vrijheid gaf tijdens de ontwerpfase. De ontwerpers zijn uitgedaagd door Toyota topman Akio Toyoda, die een meer uitgesproken designkoers wil varen. De Toyota C-HR is hiervan de voorbode en opvallend is dat het definitieve ontwerp heel dicht bij de conceptcar is gebleven. Het geavanceerde platform heeft nog meer in huis. Het zorgt voor 65 procent meer stijfheid in de carrosserie en een lager zwaartepunt. Achter is een multi-link wielophanging met double wishbones toegepast. Allemaal eigenschappen die het expressieve karakter van de Toyota C-HR onderstrepen.
 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):