donderdag, 23. maart 2017 - 12:36

Dakar 2018: Peru, Bolivia, Argentinië

Dakar 2018: Peru, Bolivia, Argentinië
Foto: Yamaha
Dakar

De Dakar Rally van 2018 start op 6 januari in Peru. Dat maakte Dakar-directeur Étienne Lavigne in Parijs bekend. Met de terugkeer naar Peru, waar de Dakar in 2012 finishte en in 2013 startte, komt organisator ASO tegemoet aan de wens van veel deelnemers.

“We leven intens mee met Peru. We houden van het schitterende landschap, maar bovenal van het enthousiasme en de warmte van de bevolking”, opende Dakar-directeur Étienne Lavigne de presentatie in Parijs, waar hij de eerste contouren van de Dakar Rally van 2018 bekend maakte.

Lavigne benadrukte de goede banden met Peru en verklaarde zijn solidariteit met de bevolking van het land dat de afgelopen weken werd getroffen door natuurgeweld. Tientallen mensen kwamen om het leven bij overstromingen als gevolg van hevige regenval. In nauw overleg met de Peruviaanse autoriteiten is inmiddels een hulpprogramma gestart om de getroffen regio’s in het noorden bij te staan. De Dakar-organisatie sluit aan bij #UnaSolaFuerza, de campagne van de regering van Peru. Juist ook vanwege de omstandigheden neemt de organisatie van de Dakar Rally de uitnodiging van Peru om terug te keren voor de start van het evenement op 6 januari, met beide handen aan. “Om de wereld te laten zien wat een fantastisch land dit is.” 

Categorie:
Provincie: