maandag, 30. november 2015 - 15:50 Update: 30-11-2015 17:44

München ook nieuwe thuisbasis voor Transavia

München nieuwe thuisbasis voor Transavia
Foto: Transavia
München

Transavia breidt uit. De luchtvaartmaatschappij opent een nieuwe thuisbasis en gaat vanaf eind maart dagelijkse vluchten verzorgen vanaf München Airport. Deze stap past in de strategie van Transavia, dat haar positie als Europese low cost airline wil versterken.

Transavia, al bijna 50 jaar een begrip in Nederland, presenteerde eerder dit jaar nieuwe, ambitieuze doelen voor de toekomst. Mattijs ten Brink, CEO van Transavia: “Ik ben er trots op dat we vandaag onze komst op München Airport officieel kunnen aankondigen. Hiermee maken we onze belofte waar. We hebben in januari de ambitie uitgesproken om een leading low cost airline in Europa te willen zijn, met groei zowel in Nederland als buiten onze thuismarkt.

Vandaag zetten we hiervoor een belangrijke stap. Binnen de Air France KLM Group alsmede binnen de KLM Group is er brede steun voor dit plan. De vestiging München wordt vanuit Nederland bestuurd en de vluchten worden onder de Nederlandse AOC (Air Operator Certificate) van Transavia uitgevoerd.”

Hallo München

Na Schiphol, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven in Nederland en Parijs-Orly, Nantes en Lyon in Frankrijk, wordt München Airport de zevende operationele thuishaven voor Transavia. Het vliegveld in Beieren verwerkt jaarlijks bijna 40 miljoen passagiers en geldt na Frankfurt als tweede luchthaven van Duitsland. “We zien in dit deel van het land een duidelijke behoefte aan onze service”, zegt Ten Brink. “We zijn als Transavia toonaangevend in gastvrijheid, digitale service, toegankelijkheid en vriendelijkheid en bieden reizigers in Beieren tal van nieuwe reisopties. Van een spontaan weekendje weg tot en met diverse zakelijke bestemmingen. En dat allemaal tegen zeer betaalbare prijzen. Daarmee zijn we voor een zo groot mogelijke doelgroep aantrekkelijk.”

Categorie:
Provincie: