donderdag, 3. december 2015 - 8:35 Update: 03-12-2015 14:22

Veel vragen over bloedige schietpartij Californië

Bloedige schietpartij Californië kost 14 onschuldige levens, twee daders doodgeschoten door politie
Foto: Printscreen Youtube / ABC
San Bernadino/Californië

De bloedige schietpartij in de Amerikaanse staat Californië, die woensdagavond rond 21.30 uur Nederlandse tijd plaatsvond, heeft het leven gekost aan 14 onschuldige burgers. De Amerikaanse politie startte een klopjacht op de twee daders die uiteindelijk omkwamen tijdens een vuurgevecht met de politie.

De schietpartij vond rond 12.30 uur locale tijd plaats op het Inland Regional Center, een instelling voor verstandelijk gehandicapten in San Bernardino. Hierbij vielen 14 doden en raakten 17 slachtoffers gewond. De politie en speciale Amerikaanse forces werden ingezet om de daders op te sporen.

Tweed daders

In eerste instantie ging men nog uit van drie daders maar het bleek uiteindelijk om twee personen te gaan, een man en een vrouw. De Amerikaanse politie heeft de identiteit van het tweetal donderdagochtend bekendgemaakt. Het gaat om Syed Farook (28) en Tashfeen Malik (27) die volgens de politie een relatie met elkaar hadden.

Motief

Over het motief van het tweetal is nog geen duidelijkheid. De politie laat daarbij nog tal van mogelijkheden open en sluit terreur dan ook niet uit. Wat de politie wel weet is dat de daders bedie militairen kleding droegen en een speciale uitrusting hadden en zwaar bewapend waren met geweren.