dinsdag, 8. december 2015 - 22:10 Update: 09-12-2015 9:10

Eigenaars van drie Boeing 747's gezocht

Gezocht: eigenaars van drie Boeing 747's
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Kuala Lumpur

Wie nog op zoek is naar een oude Boeing 747 kan terecht in Maleisische. Daar staan op Kuala Lumpur International Airport drie Boeing 747-vliegtuigen waarvan de eigenaar met de horizon te zijn lijkt vertrokken.

De vliegtuigen werden door onbekenden geparkeerd, maar van de eigenaar ontbreekt ieder spoor vooralsnog. Met een advertentie in de dagbladen hebben de Maleisische autoriteiten vandaag een zoektocht gelanceerd naar de eigenaar(s) van de drie toestellen.

In de advertentie stelt de luchthaven dat de eigenaar(s) 14 dagen de tijd krijgen om de toestellen op te halen. Zo niet dan worden de toestellen in beslag genomen en verkocht of gesloopt.

De toestellen staan in de weg en kosten de luchthaven op dit moment havengeld dat men wil verhalen. Volgens de algemeen manager is Malaysia Airports er niet in geslaagd de laatst bekende eigenaars van de vliegtuigen te contacteren. Mogelijk zijn de 747's eigendom van een onderneming "die niet meer operationeel is en die een buitenlandse entiteit is".

Categorie: