zondag, 13. december 2015 - 15:11 Update: 13-12-2015 20:10

Spectaculaire achtervolging eindigt in dodelijke shootout voor carjacker

Spectaculaire achtervolging eindigt in dodelijke shootout voor carjacker
Foto: Printscreen Youtube
Seattle

Het zou zo een scène kunnen zijn uit één of andere Amerikaanse misdaadserie maar afgelopen zondag was het bittere ernst toen de politie van Seattle achter een 35-jarige carjacker aanzat waarbij door beide partijen volop werd geschoten.

De carjacker probeerde in een zwarte Chevrolet Camaro, die hij onder bedreiging van twee vuurwapens even daarvoor van een automobilist afhandig had gemaakt, te vluchten voor de politie. 

Die had echter met meerdere auto's de achtervolging ingezet en was vastberaden om de man tot stilstand te brengen. De achtervolging, die door meerdere dashcams van de politie werd gefilmd en waarbij door de 35-jarige man diverse keren tijdens het rijden op de politieauto's werd geschoten, eindigde uiteindelijk in een frontale botsing tussen de carjacker en een politieauto.

Dodelijke shootout

Ondanks dat de Camaro geen kant meer op kon probeerde de carjacker toch nog weg te rijden door de politieauto weg te duwen. De Camaro raakte in een spin en draaide 180 graden om zijn as. Vervolgens opende de man weer het vuur op de politie dat uiteindelijk voor de man dodelijk werd beantwoord met politiekogels. 

Categorie: