maandag, 4. januari 2016 - 11:13 Update: 04-01-2016 12:18

Jaar na aanslag komt Charlie Hebdo met god, kalasjnikov en bloed op cover

Jaar na aanslag komt Charlie Hebdo met god, kalasjnikov en bloed op cover
Foto: Twitter
Parijs

Op de cover van de eerste editie van Charlie Hebdo van 2016 staat een afbeelding van een bebaarde god met een kalasjnikov en bloed op de kleren.

Het is een jaar na de aanslag op de redactie van het Franse satirische tijdschrift en volgens de makers loopt de dader nog altijd vrij rond. In de titel staat; 'Een jaar later is de moordenaar nog steeds vrij'. Het weekblad brengt woensdag een special editie uit naar aanleiding van de aanslag in zijn kantoren op 7 januari 2015. Hierbij kwamen 12 mensen om het leven onder wie 8 journalisten. Tien anderen raakten gewond. Dit schrijft onder meer de Volkskrant maandag.

In het blad staan onder meer tekeningen van de vermoorde tekenaars Cabu, Wolinski, Charb, Tignous, Honoré, en van gastillustratoren, zoals de Franse minister van Cultuur Fleur Pellerin, actrices Isabelle Adjani, Charlotte Gainsbourg en Juliette Binoche, auteurs Élisabeth Badinter, Taslima Nasreen en Russell Banks, en de muzikant Ibrahim Maalouf.

Bij de aanslag raakte hoofdredacteur Riss (Laurent Sourisseau zwaargewond. In de jongste editie schrijft hij een hoofdredactioneel stuk waarin hij het opneemt voor secularisatie. Volgens hem hebben de fanatici de krant willen vermoorden omdat zij de 'spot durfden te drijven met religie'.

Categorie: