donderdag, 7. januari 2016 - 16:54 Update: 08-01-2016 12:24

Asielzoeker (14) uit Nederland vast in Duitsland voor verkrachting

Nederlandse Syriër (14) in Duitsland opgepakt op verdenking van verkrachting
Foto: fbf
Weil am Rhein

Een 14-jarige asielzoeker uit Nederland is in Duitsland opgepakt voor een groepsverkrachting in de Duitse plaats Weil am Rhein in de deelstaat Baden-Württemberg.

Hij zou tijdens de jaarwissseling betrokken zijn geweest bij het misbruiken van twee meisjes van veertien en vijftien jaar oud. Er zijn nog drie andere asielzoekers uit Syrië opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de verkrachting. Dit meldt onder meer de Duitse krant Bild. De twee tieners hadden een afspraak met een 21-jarige Syriër die in Duitsland een verblijfsvergunning heeft. Ook heeft hij in het stadsdeel Friedlingen in Weil am Rhein een eigen een-kamer-appartement dat hij deelt met zijn jongere broer (15) die de status van asielzoeker heeft.

In de woning waren nog twee jongens (allebei 14 jaar ) uit Syrië op bezoek, van wie de een uit Nederland komt en de ander uit Zwitserland. Hoe de vier elkaar kennen is niet helemaal duidelijk, mogelijk zijn ze familie van elkaar. Hoewel de meisjes de 21-jarige Syriër nog niet zo goed kenden, zijn ze toch met hem mee naar zijn woning gegaan.

Politiecommissaris Dietmar Ernst (58) zegt tegenover Bild: 'Het begon heel onschuldig. Er werden over en weer wat knuffels uitgedeeld en beide partijen konden zich daarin nog goed vinden.' Maar plotseling werd de onschuldige knuffelpartij voor de meisjes een nachtmerrie. De mannen zouden de meisjes hebben gepakt en meerdere keren hebben verkracht, zowel vaginaal als anaal, aldus de krant.

Toen de mannen de meisjes uiteindelijke lieten gaan, zijn ze direct gevlucht en daar de politie gestapt om aangifte te doen. De verkrachters konden daarna door de politie worden opgepakt. De 21-jarige man en de twee 14-jarige jongens blijven vastzitten. De 15-jarige jongen kon de politie niet in hechtenis houden, omdat hij officieel onder toezicht van zijn broer stond.  De politie heeft wel laten weten dat deze verkrachting los staat van de andere verkrachtingen en aanrandingen die tijdens de jaarwisseling in Duitse steden als Keulen en Hamburg plaatsvonden.