vrijdag, 8. januari 2016 - 16:24 Update: 08-01-2016 17:29

Nabestaanden MH370 geloven dat vermiste passagiers nog leven en willen voortzetting zoektocht

Nabestaanden MH370 geloven dat vermiste passagiers nog leven en w
Foto: fbf
Londen

Er wordt nog altijd intensief gezocht naar de vermiste vlucht MH370 van Malaysia Airlines. De zoektocht vindt plaats op een 120.000 vierkante meter zone in de Indische Oceaan. Maar mogelijk wordt die zoektocht halverwege dit jaar beëindigd.

Tot nu toe heeft de zoektocht geen resultaat opgeleverd en als er in juni nog niets gevonden is, denken de autoriteiten er sterk over om de zoektocht af te ronden. Dit stelt directeur Rob Luijnenburg van het Nederlandse bedrijf Fugro dat dagelijks naar het vermiste vliegtuig ziekt, zo schrijft het AD vrijdag.

Maar de families van de 154 Chinese passagiers die aan boord waren van MH370 geven de hoop nog niet op. Zij zijn ervan overtuigd dat de vermiste inzittenden nog leven en ergens om onbekende redenen gevangen worden gehouden. Het officiële verhaal over wat er met het vliegtuig gebeurd zou kunnen zijn, kunnen zij niet geloven. 'Er is nog steeds geen bewijs dat de theorie van de autoriteiten kan staven’. Dit hebben de Chinese nabestaanden donderdag via een verklaring naar buiten gebracht, zo schrijft de Engelse krant The Independent.

De Chinese nabestaanden lieten ook weten dat ze er niet van overtuigd zijn, dat het vleugelstuk,  dat gevonden werd op het eiland La Réunion afkomstig is van de verdwenen MH370. In een brief gestuurd aan de landen waar vermiste passagiers vandaan kwamen (Nederland, China, Canada, Australië, Frankrijk, Indonesië, Maleisië, Taiwan, Nieuw-Zeeland, Oekraïne Rusland en de VS) schrijven de nabestaanden; 'Bij gebrek aan bewijs van het tegendeel geloven we in de mogelijkheid dat de vermisten nog leven. Indien dit het geval is, dan willen we de daders vergiffenis schenken in ruil voor de vrijlating van onze geliefden’.

MH370 was op 8 maart 2014 op weg van Kuala Lumpur naar Peking toen het van de radar verdween. Er waren 239 mensen aan boord. Vorig jaar op 29 januari werd de verdwijning van de Boeing geklasseerd als een ongeval zonder overlevenden. De Boeing 777-200, die vanuit Kuala Lumpur richting Peking vloog, veranderde om onduidelijke reden na 40 minuten van koers, maakte twee scherpe bochten, keerde om, en vloog richting Antarctica. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.