donderdag, 14. januari 2016 - 10:02 Update: 14-01-2016 10:07

Koenders: Ontstellende terreurdaden in Jakarta

Koenders: Ontstellende terreurdaden in Jakarta
Foto: Printscreen Youtube
Jakarta

Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft de aanslagen in de Indonesische hoofdstad Jakarta donderdagochtend sterk veroordeeld. 'Opnieuw steekt terreur zijn akelige kop op, en opnieuw zijn onschuldige burgers het slachtoffer. Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden,' aldus de minister.

Koenders heeft zijn condoleances overgebracht aan zijn Indonesische collega Marsudi. 'Ik heb eveneens Nederlandse hulp aangeboden, mocht Indonesië daar behoefte aan hebben.'

De Nederlandse ambassade heeft direct na de aanslagen de Nederlanders in het gebied gewaarschuwd om binnen te blijven. 'Mensen zijn per sms geïnformeerd om de veiligheidsinstructies van de lokale autoriteiten te volgen en contact te houden met de ambassade', aldus Koenders. 'De ambassade zal hen de komende uren ook op de hoogte houden.' Mensen met vragen kunnen terecht op het consulaire hulpnummer: +31 247 247 247.

De ambassade staat ook in nauw contact met de lokale autoriteiten om te achterhalen of er sprake is van Nederlandse slachtoffers. Vooralsnog is er 1 Nederlandse man zwaargewond geraakt.

Volgens de minister toont de aanslag eens te meer dat de tentakels van het terrorisme zich over de hele wereld hebben verspreid. 'Terrorisme kan iedereen treffen. Of je nu in het hart van Parijs boodschappen aan het doen bent, op kantoor zit in New York of op vakantie bent in Jakarta. Dat is precies de angst die terroristen in ons hart willen planten', aldus Koenders.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):