zaterdag, 16. januari 2016 - 22:41 Update: 17-01-2016 9:37

Nederlander gedood bij aanslag in Burkina Faso

Nederlander omgekomen door terreur in Burkina Faso
Foto: Printscreen Youtube
Burkina Faso

Door de terreurdaden in Ouagadougou, Burkina Faso, is vrijdag een Nederlander omgekomen. Het gaat om een 67-jarige man. Dat heeft minister Koenders zaterdagavond bekendgemaakt.

Koenders laat weten geschokt en bedroefd te zijn door het nieuws. ‘Ik leef intens mee met de nabestaanden van het slachtoffer’, zegt de minister. De man was in Burkina Faso als vrijwilliger om kennis over te dragen aan de lokale bevolking. ‘Het is pijnlijk en wrang dat juist iemand die bij wilde dragen aan de ontwikkeling van het land slachtoffer wordt van een dergelijke daad’, aldus de minister.

De honorair consul in Ouagadougou onderhoudt contact met de circa vijftig geregistreerde Nederlanders ter plekke. Nederlanders is geadviseerd het gebied rond het hotel te mijden en veiligheidsinstructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Een medewerker van de Nederlandse ambassade in Bamako, Mali, reist zondag naar Burkina Faso om de honorair consul te ondersteunen.

‘Het geweld in Burkina Faso laat zien dat terreur overal kan toeslaan en vele gezichten kent. Daarom moeten we verenigd blijven in onze strijd tegen dit soort gruweldaden’, zegt Koenders, die de terreurdaad eerder vandaag al scherp veroordeelde.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):