zondag, 17. januari 2016 - 19:53 Update: 18-01-2016 11:03

Vluchtelingen overvallen Nederlandse documentairemakers in Calais

Nederlanders aangevallen door vluchtelingen in Calais
Foto: Still Youtube
Calais

In het zogenoemde ‘Jungle Camp’ in het Franse Calais zijn vrijdag twee Nederlandse aangevallen door vluchtelingen die peperspray en een mes bij zich hadden.

De vluchtelingen probeerden oorlogsfotograaf Teun Voeten en documentairemaakster Maaike Engels van hun persoonlijke bezittingen te beroven. Door het ingrijpen van andere vluchtelingen konden de Nederlanders aan hun belagers ontkomen.

Beide waren bezig met het maken van een documentaire over het ‘Jungle Camp’ in Calais. Tijdens de aanval door de vluchtelingen blijft de camera lopen en is het vastgelegd. Er is te zien hoe Voeten naar de grond wordt gewerkt. Ook is het mes en de pepperspray te zien.

Met de documentaire wilde ze de complexiteit van het immigratieprobleem tonen. Tegenover Breitbart Londen zegt Engels: ‘Wat we willen bereiken, is de. Het verhaal is niet eenzijdig, maar wat wordt weergegeven, wordt vooral gedreven door emoties. Eerst Aylan, Parijs en nu Keulen. We willen gewoon geen positie innemen. We willen alle standpunten laten zien. Zowel van de vluchtelingen als de tegenstanders.’

 

Lees alles over:
Categorie: