dinsdag, 19. januari 2016 - 13:36 Update: 19-01-2016 16:47

Jihadist- of cowboy-outfit taboe tijdens Duitse carnaval

'Geen Jihadisten- of cowboykostuum tijdens carnaval'
Foto: EHF
Dusseldorf

Het carnaval staat weer voor de deur en dat is iets waar de politie in Duitsland zich nu al grote zorgen over maakt met betrekking tot het handhaven van de openbare orde, zo melden de Duitse media dinsdag.

Nepbomgordels

Carnavalsvierders met nepbomgordels en neppistolen zijn een doorn in het oog van de agenten die voor de veiligheid op straat moeten zorgen. Het maakt het een stuk lastiger voor de politie om in de massale menigte het onderscheid te kunnen maken tussen een carnavalsvierder of een echte terrorist. Daarom heeft de politie een dringend kledingadvies afgegeven en doet het een beroep op het gezonde verstand van de feestvierders om dit soort outfits niet op straat te dragen. 

Jihadist of cowboy

De politie raadt het af om verkleed te gaan als jihadist of cowboy. Ook het geknal van de speelgoedpistolen kan leiden tot paniek onder de menigte en dat is nou juist wat de politie wil voorkomen. 

De politie is bang voor misverstanden en zou dus graag zien dat deze carnavaloutfits niet meer worden gedragen. Het verbieden van deze outfits zal vanuit de overheid echter niet gebeuren. 

Categorie: