zaterdag, 23. januari 2016 - 9:10 Update: 23-01-2016 23:34

Kleinzoon Gerrit Jan Heijn opgepakt op Bali vanwege pakketje marihuana

Kleinzoon Gerrit Jan Heijn opgepakt op Bali
Foto: Archief FBF.nl
Denpasar

In Indonesië, op Bali, is een lid van de Albert Heijn familie gearresteerd.

Het zou gaan om de 25-jarige Djaï Heijn, zoon van spiritueel ondernemer Ronald Jan Heijn en kleinzoon van Gerrit Jan Heijn, de zakenman die in 1987 werd ontvoerd en vermoord. Dit schrijft de Telegraaf zaterdag. Djaï Heijn die al sinds 2013 in Indonesië woont en spirituele trainingen geeft, zou per post 224 gram marihuana opgestuurd hebben gekregen. Het pakketje zou door een vriend vanuit Spanje zijn verstuurd zijn aldus de krant.

Indonesië kent een zeer streng drugsbeleid en maakt geen onderscheid tussen soft of harddrugs. Voor het bezit van drugs staat vijf tot twintig jaar jaar, en als ook sprake is van drugssmokkel dan kan dat leiden tot levenslang of zelfs de doodstraf.

Eerder deze week werd al bekend dat een nog onbekende  Nederlander 42 gram van de drug dimethyltryptamine bij zich gehad zou hebben, ook wel bekend als DMT.. Evenals 224 gram marihuana en 492 gram methamfetamine (crystal meth). De man werd toen door de Balinese autoriteiten met een bivakmuts op, een oranje overal aan aan de media getoond.