dinsdag, 26. januari 2016 - 15:58 Update: 26-01-2016 18:14

Zweden zet extra agenten in na doodsteken 22-jarige medewerkster azc

Zweden zet extra agenten in na doodsteken medewerkster asielopvang
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Mölndal

In een reactie op de fatale steekpartij die plaatsvond in het Zweedse Mölndal, heeft de Zweedse premier Stefan Lofven beloofd, meer middelen vrij te maken om de veiligheid in azc's te garanderen. Dit meldt nu.nl

Maandag overleed in Mölndal een 22-jarige medewerkster van een azc, nadat zij was neergestoken. De verdacht is een 15-jarige vluchteling uit Libanon. De politie heeft hem aangehouden. Lofven bezocht vanwege de steekpartij dinsdag het azc.

Een dag voor de moord op de medewerkster heeft Zweedse politie nog laten weten dat zij ruim 4000 extra agenten nodig heeft om terroristische dreigingen te bestrijden en om de opvang en deportatie van migranten goed te kunnen begeleiden.

Het azc in Mölndal ligt vlakbij de stad Göteburg. In het centrum worden alleenreizende jongeren tussen veertien en zeventien jaar opgevangen. Het slachtoffer van de steekpartij, de 22-jarige Alexandra Mezher,  werkte volgens de Daily Mail nog maar sinds een paar maanden in het opvangcentrum voor jongeren. Mezher zou zelf van Libanese kom af zijn. Het motief voor de steekpartij is nog onduidelijk.

Categorie: