donderdag, 28. januari 2016 - 18:52 Update: 28-01-2016 19:27

Man met wapens en Koran probeert hotel Disneyland Parijs binnen te komen

Man met wapens en Koran probeert hotel Disneyland Parijs binnen te komen
Foto: fbf
Parijs

Bij de ingang van een hotel van Disneyland Parijs is een 28-jarige man uit Parijs opgepakt.

De man had twee automatische wapens van een klein kaliber, een doosje patronen en een Koran bij  zich. Dit melden Franse media waaronder Le Parisien donderdag. De man werd bij de ingang van het Disney-hotel New York in de buurt van uitgaangsgebied Disney Village door de bewakingsdienst van het hotel aangehouden. De wapens werden ontdekt toen zijn koffers tijdens de controle door de metaaldetector gingen. De man bood geen verzet bij zijn aanhouding.

De man had een kamer voor personen geboekt. De politie opende direct een klopjacht naar een vrouw die met de man meereisde. Ze was er tijdens de veiligheidscontrole vandoor gegaan, maar werd al snel opgepakt. De Parijzenaar is een onbekende voor Franse veiligheidsdiensten. De politie heeft hem alleen een keer betrapt voor het rijden zonder rijbewijs.

Na de bloedige aanslagen in Parijs op 13 november sloot Disneyland Parijs uit voorzorg enige tijd haar deuren en schroefde de beveiliging op. Maar het is nog onduidelijk of de arrestatie van vanmiddag iets mee te maken heeft met terreurdreiging.