vrijdag, 29. januari 2016 - 18:56 Update: 30-01-2016 0:04

'Democratische presidentskandidaat belooft de Amerikanen bankiers aan te pakken'

'Democratische presidentskandidaat wil het grootkapitaal intomen'
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Voor wat betreft de Demoocratische presidentskandidaat Bernie Sanders mag het dit verkiezingsjaar vooral gaan over het intomen van het grootkapitaal.

Hij belooft de Amerikanen dat hij de frauderende bankiers zal gaan vervolgen, want volgens hem is dat in de afgelopen acht jaar na de bankencrisis niet of nauwelijks gebeurd. De democratisch senator laat weten dat als hij in het Witte Huis komt, hij de grote banken wil ontmantelen. Dit schrijft ninefornews.nl op basis van berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Sanders heeft aangekondigd dat hij binnen 100 dagen zal aangeven welke banken de 'too big to fall' banken zijn en dat hij deze banken binnen een jaar zal opdelen.

Daarnaast wil deze presidentkandidaat ook dat er een wet komt, die de scheiding tussen zakenbanken en algemene banken regelt. Sanders, die inmiddels al flink inloopt op Hillary Clinton, zegt dat er nauwe contacten bestaan tussen de Clintons en Wall Street, aldus de site.

Sanders waarschuwt ook voor de gevaren van schaduwbanken, ongereguleerde financiële entiteiten die na 2008 veel taken van banken hebben overgenomen.

Sanders in de krant over Wall Street; 'Hun hebzucht, hun roekeloosheid en hun illegale gedrag hebben het leven van miljoenen Amerikanen vernietigd. Fraude is een verdienmodel op Wall Street. Het is geen uitzondering op de regel. Het is de regel.'

Categorie: