woensdag, 3. februari 2016 - 12:17 Update: 04-02-2016 11:29

Op de vlucht geslagen inbrekers omgekomen na inbraak Duitsland

Op de vlucht geslagen Nederlanders komen om het leven na inbraak in Duitsland
Foto: fbf
Krefeld

Twee Nederlanders (22) zijn om het leven gekomen, toen zij na een inbraak in Duitsland met een hoge snelheid van de weg raakten.

Een derde man, van dezelfde leeftijd, raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis. Hij verkeert in levensgevaar en is niet aanspreekbaar. Dit melden Duitse media zoals Bild en de Westdeutsche Zeitung.

De mannen werden niet door de politie achtervolgd toch reden ze met hoge snelheid op de A57 richting Nederland. Voor de afrit Asdonkhof bij Rheinberg ging het mis. De donkergrijze Audi RS4 raakte rechts van de weg, knalde zijdelings tegen de vangrail om daar vervolgens overheen te vliegen en bleef bij een waterverzamelbekken liggen.. Hierbij werden de drie mannen uit het voertuig geslingerd, zo laat een woordvoerster van de Krefeldse politie aan Bild weten. Bild meldt dat een van de mannen in de water naast het autowrak is gevallen en verdronken. Een tweede inzittende overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Een derde persoon raakte zwaargewond en ligt in kritieke toestand.

'Audibende'

De Duitse politie gaat ervan uit dat het om de daders gaat die in een telefoonwinkel in Krefeld hebben ingebroken. De gloednieuwe mobieltjes die in de wagen zijn gevonden, bleken eerder te zijn gestolen. De drie komen uit Utrecht. De families van het drietal hadden de mannen in Nederland als vermist opgegeven. Zo kon hun identiteit worden vastgesteld. Het trio is mogelijk lid van de zogenaamde 'Audi-bende', die verschillende misdrijven pleegde. In de auto vond de politie inbrekersgereedschap en de buit.

Categorie:
Tag(s):