woensdag, 3. februari 2016 - 13:22 Update: 04-02-2016 10:33

'NASA gehackt om achterhouden informatie'

Hackers: 'NASA manipuleert het klimaat door kunstmatige regen'
Foto: Archief EHF

Een anonieme hackersgroep genaamd AnonSec beweert via social media dat zij drie jaar lang gevoelige informatie heeft gestolen van de Amerikaanse ruimteorganisatie NASA.

Als NASA geen volledige openheid geeft over het manipuleren van het klimaat door het fabriceren van kunstmatige regen dan dreigen de hackers de informatie hierover openbaar te maken en een kostbaar onbemand vliegtuigje te laten crashen.Dit schrijft de Volkskrant woensdag. Het Amerikaanse hackerscollectief AnonSec is gelieerd aan Anonymous. AnonSec zou volgens de hackers gedeeltelijk de controle hebben overgenomen  van een van NASA's onbemande vliegtuigjes tijdens een vlucht over de Stille Oceaan. Het zou gaan om het meetvliegtuig Global Hawk, ter waarde van 220 miljoen euro. Volgens de hackersgroep was zij in staat om het vliegtuig neer te laten storten in de Stille Oceaan.

Via in het geheim gekochte inloggegevens wist de hackersgroep 3 jaar geleden de systemen van NASA binnen te dringen. De buitgemaakte informatie behelst onder meer namen en adressen van 2400 medewerkers, gegevens van meer dan tweeduizend NASA-vluchten en zeshonderd video's van missies, zo meldt de krant. NASA moet binnen een maand aan de eisen van de hackers voldoen, anders zal AnonSec de informatie openbaar maken. De groep wil dat de ruimtevaartorganisatie de 'echte' gegevens over vervuild en radioactief materiaal in de atmosfeer publiceert.

Categorie: