woensdag, 3. februari 2016 - 13:53 Update: 03-02-2016 17:23

Groot gat in romp vliegtuig na explosie vlak na opstijgen

Explosie maakt gat in romp vliegtuig vlak na opstijgen
Foto: Printscreen Youtube / News24
Mogadishu

In Zuid-Afrika is bij een passagiersvliegtuig na een explosie een gat geslagen in de romp ongeveer 5 minuten nadat het vliegtuig was opgestegen vanaf het vliegveld van Mogadishu. Het vliegtuig bevond zich op het moment van de explosie op een hoogte van ongeveer 14.000 voet, ruim 4 kilometer.

Het bizarre incident gebeurde met een toestel van vliegtuigmaatschappij Daallo Airlines dat met vluchtnummer D3159 onderweg was van Mogadishu naar Djibouti. 

Na ongeveer vijf minuten nadat het vliegtuig was opgestegen sloeg er door een explosie een gat in de romp van het toestel ter grootte van bijna twee bij een meter. Volgens ooggetuigen zou direct na de explosie een onbekend persoon uit het vliegtuig zijn gezogen. Volgens niet bevestigde berichten zou het lichaam van een verbrande man zijn gevonden in een dorpje op een afstand van ongeveer 15 mijlen van het vliegveld. 

De piloot maakte direct rechtsomkeert en vloog terug naar het vliegveld van Mogadishu waar hij het zwaar gehavende toestel wonder boven wonder veilig aan de grond wist te zetten.

Het gaat waarschijnlijk op een terroristische aanslag.

Categorie:
Tag(s):