donderdag, 18. februari 2016 - 11:12 Update: 18-02-2016 14:48

Zeker zes doden bij nieuwe aanslag in Turkije

Weer doden bij nieuwe aanslag op militairen in Turkije
Foto: Printscreen Youtube
Diyarbakir

Bij een nieuwe aanslag in Turkije zijn vanochtend zeker zes doden gevallen. De aanslag vond plaats in de oostelijke stad Diyarbakir. De aanslag vond opnieuw plaats op een militair konvooi.

De groep militairen reden op de snelweg tussen de stad Diyarbakir en het disctrict Lice, toen op afstand een bom tot ontploffing werd gebracht. Zeker zeven militairen kwamen om, aldus Turkse media. De Turkse autoriteiten wijzen ook deze aanslag toe aan rebellen van de Koerdische Arbeiderspartij PKK.

Tweede aanslag binnen 24-uur

In de Turkse hoofdstad Ankara vielen gisteren bij een aanslag met een autobom tientallen slachtoffers. Een bom ontplofte aan het einde van de middag in de regeringswijk van Ankara, toen daar bussen met militairen voor een stoplicht stonden. Dit zou vlak bij een militair complex zijn in de regeringswijk Cankya. Het zou volgens de Turkse media gaan om een aanslag van de AK-Partij. Er zouden ten minste 28 doden en 61 gewonden gevallen. De Turkse premier AhmetDavutoglu zou in Brussel de Europese top bijwonen over onder andere de migratieproblematiek. De premier heeft zijn vertrek naar Brussel uitgesteld. 

Het Turkse leger voert sinds afgelopen weekend aanvallen uit op doelen van de militie, die probeert de Syrische grensstad Azaz in handen te krijgen. De stad is de belangrijkste grensovergang tussen Syrië en Turkije.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):