zaterdag, 20. februari 2016 - 20:30 Update: 22-02-2016 7:56

Veel aanmeldingen voor astronautenopleiding bij NASA

Boven verwachting veel aanmeldingen NASA voor baan als astronaut
Foto: Frank van den Berg
New York

De ruimtevaartorganisatie NASA in Houston heeft laten weten dat zij maar liefst 18.300 sollicitatiebrieven heeft binnengekregen voor de astronautenopleiding die in 2017 van start gaat.

Dat is een record aantal aanmeldingen. Het vorige record was in 1978 en stond op 8.000 belangstellenden. Maar er is bijna geen kans om door de selectieprocecure heen te komen, want de NASA wil in 2017 maar 8 tot 14 nieuwe ruimtevaarders in dienst nemen. Het is dus nog even geduld oefenen, want de ruimtevaartorganisatie maakt pas in de loop van 2017 bekend, wie er worden toegelaten tot de opleiding. De 'happy few' zullen dan opgeleid worden in het Texaanse Johnson Space Center in Housten. Dit schrijft de New York Times zaterdag.

Vanaf half december tot 18 februari kon men solliciteren bij de NASA. Er worden verschillende voorstellen voorwaarden gesteld. Zo moet men Amerikaans staatsburger zijn en een diploma van minstens baccalaureaat hebben in domeinen als ingenieurswetenschappen, biologie, fysica, computerwetenschappen of wiskunde. Voorts dienen kandidaten daarin drie jaar beroepservaring te hebben of 1.000 uren als piloot te hebben gevlogen. Verder moet men medisch geschikt zijn en verre en lange reizen aankunnen en natuurlijk geen hoogtevrees hebben.

 

Categorie: