woensdag, 24. februari 2016 - 10:47 Update: 24-02-2016 11:21

'Meeste Keulen-daders zullen nooit worden gestraft'

'Meeste Keulen-daders zullen nooit worden gestraft'
Foto: fbf
Keulen

De politiechef van Keulen vermoedt dat de meeste mannen die op oudejaarsavond in Kuelen vrouwen hebben aangerand waarschijnlijk nooit zullen worden opgepakt. Dit heeft de politiechef van Keulen aan de BBC laten weten weten.

Jürgen Mathies verklaarde aan de Britse omroep dat de beelden van de bewakingscamera's niet goed genoeg zijn om gevallen van aanranding waar te nemen. Mathies; 'We kunnen sommige diefstallen zien, maar dat is alles. We varen op ooggetuigenverslagen en verklaringen van slachtoffers.'

Tot nu toe hebben de autoriteiten in Keulen 75 verdachten geïdentificeerd. De meeste van hen zijn afkomstig uit Noord-Afrika en illegaal in Duitsland. Woensdag moeten  drie van hen voor de rechter verschijnen. Zij worden van diefstal verdacht. Het  gaat om twee Marokkanen en een Tunesiër. Het zijn de eerste verdachten van de incidenten in Keulen tegen wie een rechtszaak is aangespannen. Er zijn 13 mannen gearresteerd voor diefstal. Een 26-jarige asielzoeker uit Algerije is gearresteerd voor seksuele intimidatie.

In totaal kreeg de politie meer dan 500 aangiften binnen, in veertig procent van de gevallen ging het om seksuele intimidatie.