zondag, 13. maart 2016 - 19:55 Update: 13-03-2016 22:46

Turkije weer opgeschrikt door explosie in Ankara: zeker 34 doden

Ankara

Bij een explosie in het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara zijn zeker 27 mensn om het leven gekomen.

Ook zijn er 125 gewonden gevallen, van wie er 19 in kritieke toestand  naar een ziekenhuis zijn overgebracht.. De aanslag, die nog niet is opgeëist, is volgens de Turkse autoriteiten gepleegd door een autobom. De autoriteiten vermoeden dat de aanslag het werk is van de Koerdische PKK of een verwante groep.

De aanslag gebeurde rond kwart voor zeven 's avonds (lokale tijd) in een wijk met veel winkels en restaurants. De bom ging af bij een verkeersknooppunt. Omdat er gevaar dreigt voor een tweede aanslag, hebben de veiligheidsdiensten de wijk volledig afgezet. Dit schrijft de NOS op basis van berichtgeving van het Turkse tv-station NTV>

Twee dagen geleden heeft de Amerikaanse ambassade in Ankara nog een waarschuwing afgegeven. De ambassade had informatie waaruit bleek dat een aanslag tegen Turkse overheidsgebouwen ophanden was. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Turkse media mogen van de  autoriteiten geen beelden maken op de plaats van de explosie. Ook zouden socialmediakanalen geblokkeerd zijn. 

Nog geen maand geleden was er ook al zo'n aanslag in Ankara. Door die autobom kwamen 28 mensen om en raakten 61 mensen gewond.

Categorie:
Tag(s):