woensdag, 16. maart 2016 - 11:55 Update: 16-03-2016 13:08

Belgische politie pakt twee terreurverdachten op

Belgische politie pakt terreurverdachten op
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Brussel

De Belgische politie heeft twee terreurverdachten gearresteerd die dinsdag, na de schietpartij in het Bruselse Vorst, ervandoor zijn gegaan. Dit meldt de Belgische zender VTM woensdag.

Het federaal parket heeft bevestigd dat er twee mensen zijn opgepakt, maar wil niet zeggen of het om de gevluchte verdachten gaat. De antiterreuroperatie in Brussel is nog tot diep in de nacht doorgegaan. Tot halverwege de nacht werden er invallen gedaan in diverse woningen. Bij de opsporingsactie kreeg de Belgische politie versterking van Franse collega's. Een van de gewonde agenten was een Franse politieagente.

Een van de terreurverdachten werd dinsdagavond al gearresteerd. De tweede werd woensdagochtend aangehouden. Een derde schutter werd bij de politieactie doodgeschoten.Volgens de NOS zou het gaan om een Algerijn die illegaal in België verbleef.  Het federaal parket maakte woensdag, tijdens een persconferentie bekend dat het om Mohammed Belkaïd gaat. Een woordvoerder liet weten dat er naast zijn lichaam een kalasjnikov en een salafistisch boek lag. In het appartement werd een vlag van terreurorganisatie IS aangetroffen.