donderdag, 24. maart 2016 - 21:40 Update: 25-03-2016 10:24

België laat dreigingsniveau zakken van niveau vier naar niveau drie

Dreigingsniveau België verlaagd van vier naar drie
Foto: Screenshot Youtube
Brussel

Het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging (OCAD) heeft het dreigingsniveau na de aanslagen op luchthaven Zaventem teruggebracht. Het niveau is gezakt van vier naar drie.

Dat heeft de Belgische minister van Binnenlandse Zaken verklaard. Woordvoerder Peter Mertens van het Crisiscentrum heeft dat bevestigd. Dat meldt onder meer Nieuwsblad. Niveau drie betekent nog wel dat de dreiging ernstig is en een aanslag mogelijk en waarschijnlijk. Bij niveau vier is de dreiging 'zeer ernstig en 'immanent'. Bij niveau drie kan het leger worden ingezet voor bewakingsopdrachten als ondersteuning van de politiediensten.

Bij niveau drie zullen er geen systematische controles van reizigers plaatsvinden de grote treinstations in Brussel. Deze worden vervangen door willekeurige controles in de grote stations in het hele land. Men gaat door met het geleidelijk openen  van de metrostations in Brussel met militairen aan de ingangen van de geopende stations. Ook zal de politie patrouilleren in de metro's, en in de onmiddellijke omgeving, en zal er willekeurig gecontroleerd worden in de metrostations. De regionale luchthavens zijn open. Er zijn toegangscontroles met behulp van explosievenhonden.

Categorie: