vrijdag, 25. maart 2016 - 12:17 Update: 25-03-2016 15:49

'John Kerry blijft zwijgen over sallietbeelden MH17'

'John Kerry blijft zwijgen over sallietbeelden MH17'
Foto: YouTube
Amsterdam

In een reactie op het verzoek van de vader van MH17-slachtoffer Quinn Schansman laat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry weten dat de Verenigde Staten er alles aan zullen blijven doen om de waarhied over de vliegramp boven tafel te krijgen en het recht zijn loop te laten hebben.

Vader Thomas Schansman had de Verenigde Staten gevraagd om satellietbeelden van 17 juli 2014 ter beschikking te stellen aan de internationale onderzoeksteam. Zijn 18-jarige zoon Quinn, was de enige inzittende van het ramptoestel die ook een Amerikaans paspoort had. Dit schrijft de NOS vrijdag.

Thomans Schansman schreef de brief omdat Kerry meerder keren duidelijk heeft gemaakt dat de Verenigde Staten over beelden beschikt die het bewijs leveren dat de raket is afgevuurd vanuit separatistengebied. Dit standpunt wordt ook door Kerry herhaald.: 'Vlucht MH17 is neergeschoten door een grond-lucht BUK-raket, afgevuurd vanuit door separatisten gecontroleerd gebied in oostelijk Oekraïne'. Echter over de satellietbeelden schrijft hij niets.