maandag, 28. maart 2016 - 10:09 Update: 28-03-2016 22:06

Belgische kinderen hangen met skibus boven ravijn

Angstige momenten voor 47 Belgische kinderen in skibus
Foto: fbf
Großarl

In Großarl in Oostenrijk heeft de brandweer op Paaszondag kunnen verhinderen dat een bus met Belgische kinderen naar beneden zou vallen. Dit schrijft de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten maandag.

De bus met daarin 47 schoolkinderen raakte rond 10.00 uur in de problemen toen de chauffeur het voertuig wilde parkeren. Daarbij kwam de bus met zijn achterwiel van de weg af dreigde hij om te vallen en 250 meter naar beneden te glijden.

Om dat te verhinderen moesten de passagiers in afwachting van de komst van de brandweer allemaal links in de bus gaan zitten terwijl het gevaarte door een tractor op zijn plaats werd gehouden. Daarna kon de bus met banden en touwen beveiligd worden en konden de kinderen uitstappen.

Een commandant van de vrijwillige brandweer van Großarl , Josef Promegger, tegen Salzburger Nachrichten: ‘We werden door de uitbater van een jeugdverblijf verwittigd’.

Het was volgens hem een behoorlijk hachelijke situatie. ‘Als de kinderen zouden uitstappen, zou het gewicht van de bus zich verplaatst hebben waardoor de bus omgekanteld zou zijn.’ Het voertuig zou van een 250 meter hoge helling naar beneden gegleden zijn.'

Niemand raakte uiteindelijk gewond. De chauffeur, de reisleiders en de kinderen kwam met de schrik vrij.

Het voorval heeft de voorpret over het skiën maar kort verstoord. Josef Gruber, de uitbater van het jeugdverblijf in het Ellmautal heeft laten weten dat de kinderen het goed maken en dat ze na het middageten allemaal al op de latten stonden.