zaterdag, 2. april 2016 - 16:59 Update: 02-04-2016 18:47

Brussels Airport Zaventem gaat zondag grotendeels weer open

Brussels Airport Zaventem zondag weer in bedrijf
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Brussel

Zondag zal Brussels Airport Zaventem grotendeels weer opengaan. Afgelopen week kreeg de luchthaven al groen licht van de brandweerdiensten en het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV) voor een gedeeltelijke heropstart van de passagiersvluchten op de luchthaven.

De afgelopen dagen heeft Brussels Airport Company, openbare brandweerdiensten, het DGLV, Federale Politie en Defensie de grootschalige test van dinsdag met 800 vrijwillige luchthavenmedewerkers grondig geëvalueerd. Brussels Airport Company heeft de actiepunten uit deze evaluatie aangepakt, waardoor de bevoegde openbare brandweerdienst en het DGLV gisteravond hun fiat hebben gegeven voor de heropstart.

De luchthaven is dus technisch klaar voor een heropstart van de passagiersvluchten in de tijdelijke constructies voor de check-in. Op een paar dagen tijd is een tijdelijke infrastructuur gebouwd die de luchthaven toelaat om 800 vertrekkende passagiers per uur te ontvangen, of 2,5 miljoen vertrekkende passagiers per jaar. Dat is ongeveer 20% van de normale capaciteit van Brussels Airport.

Aankomende passagiers kunnen de weg volgen via de gebruikelijke bagage reclaim en aankomsthal in de terminal. Deze zone was slechts licht beschadigd en is inmiddels al hersteld voor gebruik.

De luchthaven was dicht sinds de aanslagen van 22 maart dicht. Op het vliegveld gingen twee bommen af. Een derde aanslag bleef uit. Ook ontplofte er een bom in een metrostation in het centrum van de Belgische hoofdstad. Bij de aanslagen kwamen 32 mensen om.

Categorie: