zaterdag, 2. april 2016 - 20:51 Update: 02-04-2016 22:09

Belgische politie pakt 13 personen op bij rellen Brusselse wijk Molenbeek

Belgische politie pakt 13 personen op bij rellen Brusselse wijk Molenbeek
Foto: fbf
Brussel

In de Brusselse wijk Molenbeek zijn zaterdagmmiddag 200 à 300 jongeren de straat opgegaan.

Ze kwamen op het Gemeenteplein bij elkaar, waar de politie nog stond om extreem-rechtse betogers tegen te houden. Toen de sfeer grimmiger werd, begonnen de jongeren de polite te bekogelen met stoelen, vuilnisbakken en stenen.  Hierbij zijn 13 betogers opgepakt, zo melden verschillende media zaterdag.

Het kwam eerder op de dag ook al tot ongeregeldheden waar tientallen mensen werden opgepakt die wilden deelnemen aan een antiracismebetoging. De jongeren wilden naar het centrum van Brussel trekken om daar naar eigen zeggen 'de oorlog te verklaren aan de nazis.De politie had een deel van de wijk afgezet, maar een witte Audi negeerde afzetting en reed daarbij een vrouw aan. De inzittenden van de wagen hadden rookbommen bij zich . De bestuurder van de wagen is intussen opgepakt zo meldt nieuwsblad.be. Inmiddels is de rust hersteld. In de stad geldt een manifestatieverbod, maar dat werd door de verschillende partijen genegeerd.

Er werd in Molenbeek het meest gevreesd voor de extreem-rechtse betogers, maar dat pakte anders uit.  De lokale jongeren zorgden voor de meeste onrust. De Brusselse wijk geldt sinds de aanslagen in Parijs en Brussel als broeinest van jihadisten.

Categorie:
Tag(s):