zondag, 17. april 2016 - 10:10 Update: 18-04-2016 8:04

Aantal doden bij aardbeving Ecuador loopt op naar 272

Dodental na zware aardbeving Ecuador loopt op naar 77, er zijn al meer dan 500 gewonden
Foto: Archief FBF.nl
Quito

Het dodental als gevolg van de zware aardbeving afgelopen nacht voor de kust van Ecuador is opgelopen naar 272. Er zijn naar schatting 2.527 gewonden, zo melden de media.

De beving had een kracht  7.8 op de schaal van Richter en werd gevolgd door 55 naschokken. De meeste schade en slachtoffers vielen in gebieden aan de kust, zo melden verschillende media zondag. In de zwaargetroffen plaats Pedermales zijn tientallen gebouwen ingestort. Er liggen nog mensen onder het puin en hulpverleners zijn massaal uitgerukt.

Volgens het Amerikaanse seismologisch instituut (USGS) vond de aardbeving net iets buiten de kust plaats op ongeveer 17 kilometer van het vissersdorp Muisne en op 173 kilometer van de hoofdstad Quito. Na de aardbeving werd een waarschuwing uitgegeven voor een mogelijke tsunami in Ecuador, Colombia en Peru, maar dat gevaar is inmiddels geweken, zo meldt persbureau AFP. Vice-president Jorge Glas laat weten dat het dodental mogelijk nog wel op zal lopen. Hij noemt de aardschok de zwaarste in de afgelopen decennia. President Rafael Correa, die op bezoek is in het Vaticaan, laat via Twitter weten dat hij direct terugkeert naar Ecuador.

Categorie:
Tag(s):