woensdag, 20. april 2016 - 21:17 Update: 21-04-2016 9:01

'Terrorist die zich opblies, werkte vijf jaar op luchthaven Zaventem'

Terrorist die zich opblies, werkte vijf jaar op luchthaven Zaventem
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Brussel

Eén van de terroristen die zichzelf opblies op Brussels Airport, de luchthaven in Zaventem, heeft vijf jaar op deze luchthaven gewerkt.

Najim Laachraoui werkte daar op basis van een interimcontract voor een firma die actief is op de luchthaven. Dat betekent dat hij goed op de hoogte moet zijn geweest van de beveiliging van Zaventem. Dat heeft de Belgische zender VTM Nieuws vernomen.

Iemand die op de luchthaven werkt, beschikt vaak over een badge, waarmee men op veel plekken op de luchthaven kan komen. Zo ook Laachraoui. Medewerkers krijgen zo'n badge pas na een veiligheidscheck. De politie gaat ervan uit dat Laachraoui de luchthaven door en door kende en op de hoogte was van alle toegangswegen.

VTM Nieuws meldt ook dat de politie kort voor de aanslagen een geheime gebedsruimte heeft ontdekt. Die bevond zich in een lokaal in de bagageafhandelingsruimte op de benedenverdieping van het luchthavengebouw. Geradicaliseerde werknemers kwamen hier samen om te vergaderen en te bidden, zo stelt de Belgische zender.

Najim Laachraoui werkte tot eind 2012 op de luchthaven. Of hij toen al geradicaliseerd was, is onbekend.

Categorie: