zaterdag, 23. april 2016 - 11:47 Update: 23-04-2016 21:04

Nederlanders smokkelen drugs met helikopter van België naar Engeland

Eindhovenaren opgepakt in Engeland na drugssmokkel met helikopter
Foto: Politie
Kent/Eindhoven

Afgelopen donderdag zijn twee Eindhovenaren in het Engelse Surreu aangehouden nadat ze met een helikopter 100 kilo verdovende middelen van België naar Engeland hadden gesmokkeld. 'De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor', meldt de politie zaterdag.

Donderdagmiddag werd door de politie in Engeland gezien dat in de omgeving van Kent verdovende middelen waren gedropt door een helikopter. Een 38-jarige man uit North Kensington werd direct door de Engelse politie aangehouden. Het betrof 40 kilo cocaïne en 60 kilo heroïne die waren verpakt in sporttassen. De straatwaarde van de drugs loopt in de miljoenen.

De helikopter werd achterhaald en stond bij de Redhill Aerodrome in Surrey. Hier zijn de twee Nederlanders aangehouden. De twee mannen uit Eindhoven van 26 en 27 jaar oud zijn ingesloten voor verhoor. 

De helikopter is inbeslaggenomen. Op verzoek van de Engelse autoriteiten zijn direct huiszoekingen gedaan bij de twee Nederlandse verdachten. In een woning werd een werkend cocaïne lab aangetroffen onder de garage van de woning. 

Spiegel sportzaal

Het lab zat achter een spiegel van een sportzaal. Het lab was goed verborgen en de spiegel zat vast met magneten en kon dus makkelijk en snel verwijderd worden. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen en een hoeveelheid verdovende middelen.

Vuurwapen

In de woning was een vrouw aanwezig die is aangehouden. Zij is vrijdagmiddag weer in vrijheid gesteld. In de andere woning troffen rechercheurs ook een vuurwapen aan en 16.000 euro.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: