maandag, 9. mei 2016 - 13:13 Update: 09-05-2016 17:32

Reddingwerkers kunnen niet bij beknelde kraanmachinist Kortrijk komen

Grote bouwkraan op gymzaal school in Kortrijk gevallen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Kortrijk

Maandag is aan het eind van de ochten rond 11.30 uur in het Belgische Kortrijk een grote hijskraan op een school gevallen. Dit melden de Belgische media maandagmiddag.

Kraanmachinist in kritieke toestand

Voor het leven van de Bulgaarse kraanmachinist , die ernstig gewond en bekneld is geraakt in zijn cabine toen de bouwkraan om nog onbekende reden plotseling omviel, wordt gevreesd. Ook zijn er drie bouwvakkers lichtgewond geraakt. Zij zijn alle drie overgebracht naar het ziekenhuis. Eén leerling werd onwel en is uit voorzorg ook naar het ziekenhuis gebracht.

Dak gymzaal school zwaar beschadigd

De hijskraan viel op het dak van de gymzaal van de Sint-Theresiaschool aan de Senator Coolestraat. De leerlingen die in de school waren zijn allen geëvacueerd. Er zouden geen leerlingen gewond zijn geraakt.

Instabiliteit

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse om de slachtoffers te helpen maar door de instabiliteit van het gebouw kunnen de hulpdiensten het slachtoffer momenteel niet benaderen. Daarom is er besloten om zo snel mogelijk te starten met de bergingswerken om zo bij het slachtoffer te kunnen komen. De hulpdiensten zullen vervolgens proberen de kraanmachinist, die in kritieke toestand is, onder het puin vandaan te halen maar gezien zijn situatie wordt er gevreesd voor zijn leven.  

Veel schade

Naast de school worden bouwwerkzaamheden verricht voor de bouw van een nieuwe school. De door de omvallende hijskraan geraakte school is zwaar beschadigd door het incident. Momenteel is er ook onderzoek naar de stabiliteit van het schoolgebouw. Op basis van het resultaat zal beslist worden of de school dinsdag open gaat. Er wordt ook een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. 

Categorie: